14 mars 2008

Det finns så många I-landsproblem

Jag behöver hjälp. Seriöst. Bra hjälp av uppfinningsrika och kreativa hjärnor.

Så här ligger det till: I vårt lunchrum på jobbet ser det ut som ett bombnedslag varje eftermiddag. Ett grisigt bombnedslag med skitiga tallrikar och halvfulla kaffekoppar. Det finns så klart en diskmaskin. Det sätts in disk i den och ibland är det till och med nångon som ser till att den sätts igång när den är full. I mycket sällsynta fall är det även någon som tömmer den på ren disk. Men oftast händer inte det ovanstående. Något som dock händer alltför ofta är att diskmaskinen är halvfull med smutsig disk och någon börjar att ställa ifrån sig en kopp på diskbänken.

Av någon anledning så fortsätter sen nästa och nästa och nästa person att göra samma sak. Och då ska ni veta att vi ändå har en skylt på maskinen som man vänder på beroende på om det är rent eller smutsigt i. Så det jag vill ha hjälp med är då alltså, hur löser man detta? Många förslag har redan inkommit. En till diskmaskin, en person som alltid är ansvarig för köket eller att vi ska bygga om köksdelen för att göra den större. Men inget är riktigt tillfredsställande. Det måste finnas en annan väg att välja.

Just nu har vi förresten tagit bort alla tallrikar. Och ställt in papperstallrikar i skåpet. Det ska nog lära dom en läxa, eller? Hur gör alla andra företag egentligen?

Inga kommentarer: