24 oktober 2008

Matmani

Nu var det dags att börja ett nytt liv igen. Inget godis, inget bröd, ingen pasta. Alltså undvika kolhydrater. Det innebär att under veckan består min middag av en smoothie gjord på naturell yougurt, banan och havrekli. Ibland slänger jag i lite hallon eller kakao för att skoja till det. På helgen blir det kyckling eller kassler med rivna morötter och bönor. Tur att jag gillar bönor. Och att min mage gillar bönor.

Ovanstående är piece of cake, jag sköter mig jättebra. Det är dagarna på jobbet som är svåra. Jag försöker att välja det nyttigaste alternativet i lunchmatsalen och sätter mig på händerna för att låta bli att ta av brödet. Så det funkar. Det är tiden före och efter som krånglar alltså. Jag hinner inte äta frukost på morgonen vilket jag borde. Det är viktigt. Ibland hinner jag få med mig en banan. Men det kan vara svårt för jag är dålig på att planera. Det finns sällan bananer i mitt hem.

I början av veckan funkar det bra. På måndag kommer fruktkorgen till jobbet så då finns det alltid mellanmål. Men på onsdag är frukten på jobbet lika avlägsen som vatten i Sahara. Vad gör man då? Jo man äter chips och godis som det alltid finns mängder av. Eller alternativet som är att svälta. Okej, jag överdriver, men jag behöver något att äta minst var tredje timme annars blir jag ledsen och kinkig.

Så om någon har några bra idéer på hur jag ska bli bättre på att få rutiner och planera både inköp och intag får ni gärna säga till.

1 kommentar:

Lina sa...

Det finns alltid tid för frukost för i helvete. Ta med yoghurt och flingor till jobbet. Gärna några riktigt äckliga såsom branflakes (som är superfullkorniga och smakar flyttkartong)som ingen snor.

Sen tycker jag chips och godis låter jättegott, dessutom är de gjorda av potatis och beroende vad godiset är gjort av finns det säkert någon liten fruktbit däri. Potatis och frukt är bra.