03 mars 2007

Body+Soul

Balett är inte riktigt min grej. Alla som känner mig skulle bli väldigt förvånade om jag påstod det. Jag skulle aldrig få för mig att köpa biljetter och gå på balett. Helt ärligt tycker jag att det är lite gay. Och tråkigt. Ibland har jag råkat sätta på teven då det varit balett. Tror det varit kring jul. Svansjön förmodligen. Brukar titta en stund. Konstatera att det är trist. Byta kanal.

Men jag har heller aldrig sett balett på riktigt. Live. Så som jag gissar att man ska se den. På samma sätt som sport tappar lite charm om man inte sitter på läktaren. Så därför tackade jag naturligtvis ja när jag blev medbjuden som balettdejt. Allt måste ju testas minst en gång.

Jag: Det hade ju varit roligare om det var nån handling.
S: Det är aldrig nån handling i balett.
Jag: Men Svansjön då?
S: Det är typ en svan. Sen dör den. Inte mycket till handling.

Efter första akten kunde jag konstatera att mina aningar var alldeles sanna. Balett är trist. Försökte lite försynt föreslå att vi kunde gå. Nix. Pinsamt att gå innan det är slut. Så till akt två då. Lite bättre. Orkestern var utbytt mot ett förinspelat band med bongotrummor och andetag. Lite mera fart. Men bra? Nä, balett är verkligen inte min grej.

Inga kommentarer: