02 januari 2007

Bakismat?

I morse när jag satt på bussen, fortfarande lite bakfull efter nyår, läste jag en intressant grej. Eller äcklig. Döm själva.

I Metro finns en spalt som heter "Hallå där...". Där får olika spännande eller ospännande människor några snabba frågor att svara på. Idag hade turen kommit till Hassae Ali. Hassae äger en pizzeria i Kiruna. Luossavaara Hämtpizza närmare bestämt.

Tydligen så har Hassae kommit på en grym pizza. För på nyårsdagen hade den gått som smör i solsken. Denna delikatess kallas "hamburgerpizza". Gissa varför? Jo, så klart. Det är hamburgare på. Inte bara det. Förutom två 90-grams hamburgare lägger han även på hamburgerdressing och pommes frites. Usch, säger jag.

Mannen med den här smartoidén har tidigare även haft en pizza med falukorv på. Och senap. Dubbelusch! Vem äter sånt? Finns det någon vuxen människa med normalt beteende som gör det? Skulle det funka i någon annan stad? Eller är det något som gått snett med folket i Kiruna?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Cal-skroven finns redan i Skellefteå ju.

Det är en calzone med ett skrov inuti.

Julia sa...

Fy vad vidrigt. Måste vara en norrlandsgrej då alltså. Vidriga är vad de är. Norrlänningarna.

Anonym sa...

Haha, jag måste då äta en någon gång! Hörde att någon i Umeå visst har börjat också. Tydligen ska kalorimängden överstiga dagsbehovet :D haha... typ 2500-3000.
Jämför gärna med big-one-ugnspizzorna som ligger på ca 1500kalorier.

TAC-2 sa...

Äh, vi norrlänningar är inte vidriga. Vi vågar bara testa nya saker som dom i fjollträsket inte vågar men snor senare av oss och gör till mode.

^_^