04 juni 2007

Plastic fantastic, eller?

Mitt förakt mot foppatofflan började förmodligen första gången jag såg den. Sen byggdes hatet upp under förra sommaren i Piteå. Jag tror varannan människa gick omkring med de färgglada idiottofflorna.

Saken blev ju inte bättre i söndags. I söndags var jag nämligen på Landvetter flygplats för att hämta en Mr Geyser som ska föreläsa under World Maritime Rescue Congress. Så där står jag alltså och väntar. Väntar och iakttar. För det bästa som finns är ju att titta på folk.

De första personerna som kommer ut är hela familjen foppatoffla. Fyra vuxna och fem jävla ungar. I foppatofflor. Hela högen. Fyra av ungarna är killar, de har alla hockeyfrilla. Den typen som var inne -82. Eller aldrig. Utanför står två halvtjocka tanter och väntar på dom. Utan foppatofflor. Men ändå.

Vad tror ni händer? Glädjetjut och griniga ungar? Självklart. Spring och lek i ankomst hallen? Självklart. Mer då. Inget. INGET. De rör sig nämligen inte ur fläcken utan parkerar hela gruppen precis utanför ankomstdörrarna. Under den halvtimme som jag står där, står de fortfarande kvar. De blockerar för alla andra resenärer och reagerar inte ens. Istället står de bara där som en plastig, regnsbågsfärgad mur mot omvärlden. Så nu är det bevisat. Använder man foppatofflor blir man trögare än vanligt folk.

Det värsta? Det värsta är att det idag beslutas om de som arbetar på Marstrand vecka 27 ska ha på sig gröna foppatofflor. Det värker i mig och jag har lagt in min protest. Om toffeljävlarna är kravet måste jag tacka nej till Marstrand. Jag vill inte tacka nej. Om någon fattar hur underbart det skulle vara att bo på Marstrand under hela Match cup så förstår ni också att jag inte vill tacka nej.

2 kommentarer:

Wulff sa...

Jag kanske kan glädja dig med att tofflorna har testats ännu en gång av dom som kan och det visar sig att dom med största säkerhet är giftiga. Så dom som bär dom får i sig onyttiga mängder med kemikalier. Skit ska skit ha!

Julia sa...

Då är det ju bevisat....tofflorna gör dig dum.